dronnercat.com | Dronnercat opina
51004
single,single-post,postid-51004,single-format-standard,edgt-core-1.1.2,ajax_fade,page_not_loaded,,vigor child-child-ver-1.0.0,vigor-ver-1.8.1, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive

Dronnercat opina

volVulnerabilitat dels vols dels Drone.
Què es la vulnerabilitat en relació a les operacions realitzades amb RPAs.

Es defineix com a vulnerabilitat la quantitat de dany que es pot fer en relació a una unitat definida.

Què volem dir amb això?

Si fem actuar un perill (posarem d’exemple la presencia de núvols) és evident que el risc actuarà sobre nosaltres (seguint amb l’exemple, ens mullarem).

La vulnerabilitat fa referencia a com ens pot afectar el fet de que el perill es materialitzi (ens mullem).

L’exemple és clar, serem menys vulnerables a mullar-nos si estem preparats per la possibilitat de que plogui. Podríem portar paraigües o inclús un bon impermeable i d’aquesta manera treballaríem per ser menys vulnerables al risc de mullar-nos.

I amb el vol del drones que hi podem fer.

La legislació que tenim i la que es prepara ho té clar.

Té en compte una sola vulnerabilitat, que de segur que es la més important, l’efecte que tindria el fet de que una màquina caigués de forma incontrolada sobre les persones. D’aquesta manera i anul·lant la presència de les persones disminueix fins a cero la possibilitat de que al caure ho fes sobre humans.

 

tauletaEs tracta d’això ?
La nostra societat viu envoltada de perills que tolera i ens fa la vida més agradable i no per això la legislació ho castiga fins a la eradicació total.

A casa tinc una caldera que em permet tenir aigua calenta, i faig desplaçament amb un vehicle amb motor a explosió, inclús m’atreveixo a cuinar sobre flames (segurament em tinc que modernitzar) i no per això faig desaparèixer aquestes accions de la meva vida quotidiana.

La legislació ha de tenir cura de la societat col·locant els controls suficients com per a fer tolerables els riscs que la societat demanda però no cal que elimini de socarrel aquelles possibilitats de millora que la societat demanda.

Si balancegem les grans possibilitats que aquest tipus de màquines ens proposen envers als riscos que representen ens adonarem que la solució no es eradicar-les dels nostres cels sinó obligar a tenir suficient cura de les seves operacions.

 

Com ho fem ?
Probabilitats / severitat.

La legislació caldria que tractes temes relatius a la probabilitat i severitat alhora de tractar el tema.

Si disminuïm les possibilitats disminuïm el perill i alhora treballem per la vulnerabilitat. No s’haurien de permetre vols amb aparells no controlats per personal qualificat i capacitat.

La severitat. Una cosa és fer tolerable el risc que pressuposa el deixar volar els RPA en zones no desèrtiques i altre és la racionalització dels riscs que comporten. Alhora de sobrevolar certes zones cal fer estudis de seguretat per personal entès (no tothom esta capacitat per a fer-ho) per valorar de forma real la necessitat de la realització de l’operació i les seves conseqüències negatives considerant la possibilitat de la no realització del vol per raons de seguretat. Aquest punt no s’hauria de legislar de forma universal sinó que caldria estudiar-ho cas per cas de forma específica.

Quin és personal qualificat per la realització de l’estudi de seguretat és un tema que caldria avaluar més endavant.

Sense comentaris

Envia un comentari